zondag 1 februari 2015

De bollen komen er aan!!!!!

Bollen Belofte van Martiena.

Ik heb net een rondgang door de tuin gemaakt en daar word ik helemaal gelukkig van. Op verschillende plaatsen zie ik al groene neuzen boven de grond komen. Onmiddelijk heb ik mijn bollenpopjes te voorschijn gehaald. Wat kan ik daar dan weer van genieten. Een vaasje erbij met een helleboris en klaar. Zijn jullie ook al zo ver om in afwachting van het voorjaar deze popjes neer te zetten?

Dit schattige vrouwtje is gemaakt door Alberteke met nog een winters tintje erbij. Dat zal de komende dagen ook nog wel aan de orde zijn. Maar de belofte van het voorjaar is er dan toch al. Grappig dat uit zo'n bolletje de prachtigste bloemen kunnen komen. 


Hier de Bollen bozen van Conny. Heerlijk hoog en droog in de vensterbank. 

En het bollenjong van Anita, heerlijk in het zonnetje.

Het maken van zo'n bolletje is helemaal niet lastig. Even oefenen en je kunt er een heel aantal maken. Je start met het maken van een lapje vilt. Dit kun je natuurlijk zelf van viltwol (ecru)  uitleggen of gebruik maken van gevilt naaldvilt (ecru). Je knipt er een crkel uit en rijgt de omtrek. Je trekt de draad aan het vult het bolletje met vulwol. Neem drie kleine sprietjes van sprookjesvilt en stop de uiteindes in de opening en trek de draad stevig aan en zet deze vast. Wikkel het geheel in een plastic zakje. Zorg dat het plastic glad zit. neem nu donker bruine viltwol en draai dit in dunne plukken om het geheel heen net zo lang totdat je geen plasic meer ziet. Maak het geheel nat en zeep je handen in. Wrijf nu heeeeeeeeel voorzichtig over de wol totdat het goed aan elkaar hecht. Hierna kun je wat steviger wrijven. Wanneer de wol goed vast zit knip je voorzchtig van uit 1 punt een aantal inknippen. Haal het witte bolletje eruit en haal het plastic eraf. Het bruine gedeelte met de inknippen (maak er punten van) is de schil waar je het witte bolletje weer in terug doet. En klaar is het bolletje!!! Succes ermee!!

Bollen bozen van Janny tussen de tulpen.

Bollen jong en meisje van Nely, lief he samen?

2 opmerkingen:

  1. Genieten, van de bolletjes en van je verhaaltjes, ik denk dat ik mijn Moeder Aarde ook wakker ga maken, dan kan ze met haar bollenkinderen ook hier de lentesfeer aankondigen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij een uitstekend plan!! Wie weet mogen ze dan ook wel op de foto??

    BeantwoordenVerwijderen